Smo majhno družinsko podjetje, ki je nastalo iz kmetije, katera vzgaja sadike lesnatih rastlin že več rodov.

Sadike sadnega drevja in vinske trte sta vzgajala že najina očeta, midva pa sva s to dejavnostjo nadaljevala. S cepljenjem sadik vinske trte sva se ukvarjala preko 20 let, potem pa so naju omrežile vrtnice.

Pred desetimi leti sva iskala dišeče in odporne vrtnice za hišni vrt, a takih, kot sva jih iskala, v Sloveniji ni bilo mogoče dobiti. Našla sva jih le v tujini in odločila sva se, da "presedlava" z vinske trte na vrtnice ter tako omogočiva lažji dostop do kvalitetnih sadik ljubiteljem vrtnic v Sloveniji.

V začetku smo sodelovali le z vrtnarijo Petrović Roses iz Srbije, ki ima zelo velik nabor sadik zgodovinskih sort vrtnic. Kasneje smo nabor sort razširili in danes sodelujemo z različnimi evropskimi vrtnarijami, tako da skoraj ni vrtnice, ki vam je ne bi mogli najti. Sami razmnožujemo le zgodovinske sorte vrtnic, medtem ko sadike sort, ki jih ščitijo patenti, naročamo neposredno pri žlahtniteljih (Kordes, Austin, Tantau, Meilland ...) ali njihovih pooblaščenih vrtnarijah, saj spoštujemo avtorske in druge pravice žlahtniteljev.

Odlična izbira, odlična spletna stran! Pred kratkim kupila 6 vrtnic preko spletne strani, dostavljene v Belo po pošti 2 dni kasneje!! Zelo kvalitetne rastline in odlično zapakirane, poleg tega pa še dodatno gnojilo!! BRAVO Vrtnice Kodele, velika, lepa hvala!!

Darinka Klipa

Sadike brez koreninske grude vam nudimo le od novembra do marca, celo leto pa so na voljo sadike v posodah. Glede na velikost in starost sadik so na voljo sadike v 6 ali 12 litrskih loncih. Tako veliki lonci omogočajo rast sadiki celo leto. Ker so posajene v vrtno zemljo in ne šotni substrat, so njihove korenine prilagojene na pogoje, ki jih bodo imele v vašem vrtu, in pri sajenju ne bodo doživele velikega stresa. Sadike gojimo na prostem celo leto, zato so vajene zimske zmrzali in poletne vročine. Ko jih burja muči, niso najlepše na pogled, jih pa to utrdi. Težke razmere za trdne sadike.

Imajo krasne vrtnice in izjemen pristop do strank! Več kot pohvalno! Vzor vsem........

Marija Gregorc

Bi si radi ogledali naše vrtnice v živo? Pokličite nas, saj bomo zelo veseli vašega obiska! Najdete nas tik pred vasjo Budanje - na pol poti med Ajdovščino in Vipavo. Vrtnarija je odprta od marca do oktobra vsako soboto od 9. do 16. ure, izven tega urnika pa je obisk mogoč po dogovoru. Če bi se radi o vrtnicah in njihovi negi tudi pogovorili, vas prosimo, da nas pred obiskom pokličete in se najavite, da si bomo lahko rezervirali čas za vas.

Naš tim

Irena Kodele Krašna največ ve o vsaki posamezni sorti vrtnic, zato vam bo najlažje svetovala. Ureja spletno trgovino, sprejema naročila in odpremlja pošiljke, piše članke, predava ... Kot strokovnjakinja bdi nad obrezovanjem vrtnic v rožniku in vrtnariji, cepljenjem novih sadik in pripravo mešanice substrata.

David Kodele skrbi za zdravje vrtnic v rožniku in vrtnariji, jih obrezuje in neguje. Zaradi njegove skrbne nege so vrtnice zdrave in zelo lepo rastejo.

Ostali družinski člani , ki pomagajo, ko je dela v vrtnariji največ.

Kje smo